Vrijheid in Beweging

Vrijheid in beweging

  

Via je lichaam druk je uit wie je bent, via je lichaam ervaar je jouw leven en Zijn in de wereld. Via je lichaam ervaar je vrijheid in beweging. Je lichaam helpt je om te zijn wie je bent, jezelf te leren kennen en om jezelf te ontplooien.

Door bewust aanwezig te zijn in je lichaam; je lijf te voelen, je ademhaling, je bewegingen, je energie, je Zelf, leer je over wie jij bent en hoe jij jouw leven vorm kunt geven.

Juist als je geconfronteerd wordt met fysieke klachten, als bewegen pijn doet, als bewegen je beperkt, kun je belemmert worden in je vrijheid om te bewegen. Fysiotherapie kan je helpen je fysieke bewegingsvrijheid weer terug te krijgen, pijn te verminderen of juist te leren omgaan met de beperkingen in bewegen die soms blijvend zijn.

 

Leven is bewegen.

 

De fysiotherapeut: specialist in beweging

 

Fysiotherapie is het vakgebied van het menselijk bewegen en alles wat daarbij komt kijken: de fysiotherapeut houdt zich bezig met het bewegen van mensen in relatie tot hun dagelijkse activiteiten en het participeren in de maatschappij. 

De fysiotherapeutische zorg richt zich op de oorzaken van gezondheidsproblemen en op de gevolgen van ziekten, aandoeningen en syndromen, met als doel het bevorderen van de gezondheid met betrekking tot het bewegen in relatie tot participatie in de samenleving. 

De fysiotherapeut schenkt ook aandacht aan preventie.

De fysiotherapeut legt de bewegings(on)mogelijkheden van de patiënt vast. Hij onderzoekt op welke wijze het bewegen plaatsvindt om te analyseren waarom de patiënt juist op deze manier beweegt. In de analyse zoekt de fysiotherapeut naar oorzakelijke en beïnvloedbare factoren op basis waarvan hij in overleg met de patiënt de doelen en het behandelplan opstelt. Het doel van de behandeling is het optimaliseren van het bewegen van de patiënt uitgaande van zijn vermogens en binnen de mogelijkheden die er zijn.

 

Het lichaam is gemaakt om te bewegen!

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

28.03 | 07:58
Evelien Vermetten heeft ontvangen 8
19.08 | 17:20
Etalagebenen heeft ontvangen 1
19.08 | 17:14
Filosofie heeft ontvangen 1
18.04 | 11:46
Medische Fitness heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk