Fysiotherapie Esch

Algemeen

Waar kunt u voor terecht?

 De algemeen fysiotherapeut

De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van houding en beweging. Hij behandelt patiënten met houding- en bewegingsklachten. Het zijn klachten die in het dagelijkse leven als een belemmering ervaren worden. Hierbij kunt u denken aan klachten m.b.t. sport, werk, dagelijkse bewegingen zoals lopen, staan, bukken en tillen.

Houding- en bewegingsklachten hebben vaak een directe relatie tot weefsels als spieren, gewrichten, pezen, banden, tussenwervelschijven en organen. Dit valt onder de deskundigheid van de fysiotherapeut.

Samen met de algemeen fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Zorg op maat dus!

De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepen. Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Naast algemene fysiotherapie zijn er mogelijkheden om te specialiseren zoals bv. manuele therapie, lymfedrainage, bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

In Nederland werken ongeveer 20.000 fysiotherapeuten in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen. 

Bijna de helft van de particuliere praktijken bestaat uit één- of twee- pitters.

Zelf ben ik ook een éénpitter en werkzaam als algemeen fysiotherapeut.

Met wat voor klachten kunt u o.a. bij Fysiotherapie Esch terecht?

- reumatische klachten zoals R.A., bechterew

- artrose; voorlichting, oefeningen, bewegingsprogramma's,     pijndemping

- spier- en gewrichtsklachten

- behandeling na operaties; letsel na trauma, hernia- operaties, gedeeltelijke of hele knie, heup en schouderprothesen, kijkoperaties etc.

- COPD, hartfalen, vaatproblematiek; begeleiding, training en revalidatie

- neurologische aandoeningen zoals CVA, parkinson

- houding- en bewegingsproblemen bij de ouder wordende mens

Een mens is gemaakt om te bewegen.

Nieuwe reacties